Kabeljauw met een Italiaans tintje

Dit is een lekker en licht gerecht om op avonden zoals deze van te smullen! 

20130529-214603.jpg 20130529-214612.jpg

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 200g kabeljauw
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 1 kropsla
  • Trosje cherry tomaatjes
  • Handje vol pompoenpitten
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • Peper, zout en Italiaanse kruiden

Hoe te maken:

  • Verwam de oven voor op 180 graden
  • Snij de courgette in plakjes, leg deze in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie en Italiaanse kruiden over
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven
  • De kabeljauw bestrooi je met wat peper en zout
  • Deze leg je bovenop de courgette (na 15 minuten) en knijp er een halve citroen over uit
  • Snijd de ham in plakjes, verdeel deze over de ovenschaal
  • Zet de schaal met kabeljauw en ham terug in de oven voor ca. 10 minuten
  • Ondertussen maak je de sla klaar: tomaatjes snijden en mengen met de sla, pompoenpitten erover en een beetje olijfolie

En opdienen maar!

20130529-214357.jpg

2 thoughts on “Kabeljauw met een Italiaans tintje

  1. Was een heerlijke maaltijd, zijn dol op kabeljauw haasjes en de combinatie met de courgette was eenvoudig maar zeer smaakvol.

Plaats een reactie