Kabeljauw met tropische salsa

tropische kabeljauw

Kabeljauw vind ik één van de lekkerste vissoorten. Het heeft niet zo’n uitgesproken vissmaak en een stevige structuur. Goed te bakken in de pan en in de oven en je kunt er genoeg mee variëren!

Dit recept heeft een frisse, tropische smaak door de mango. Aan de andere kant is het ook pittig door oa. de chili die gebruikt is.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 200g Kabeljauw
  • Kruiden: chilipoeder, paprikapoeder, komijn, zout
  • Kokos- of olijfolie
  • 1 Mango
  • Halve rode peper
  • 1 Rode paprika
  • Koriander
  • Limoen
  • Rijst

Hoe maak je dit gerecht?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.  Smelt wat olie in de pan en meng alle kruiden tot een pasta en besmeer de vis hiermee. Bak de vis zo’n 3 minuten aan beide kanten en zet deze dan in de oven. Bak de vis nog zo’n 10 minuten.

Snijd de mango en paprika in stukjes en hak de rode peper fijn. Meng dit samen met de koriander door elkaar. Snij de limoen door midden en knijp één helft uit over de salsa.

tropische kabeljauw

Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s