De MIR-methode: zelfheling in een handomdraai

Ken je dat gevoel dat je iets dwars zit maar dat je niet weet wat? Dat je niet volledig jezelf kunt zijn maar niet weet waar het aan ligt? Dat er ergens een blokkade in je lichaam zit zonder dat je weet waar? Heb je emotionele en lichamelijke klachten die je dwars zitten? Activeer dan het zelfhelend vermogen van je lichaam!

Ziek zijn is het tegenovergestelde van heelheid. Volgens Deepak Chopra is alles wat ooit is opgekropt gestolde energie. Dit kan voortkomen uit kleine ervaringen als bv. een onbegrijpbare afwijzing als kind krijgen of grotere ervaringen als het overlijden van een dierbare. Deze onopgeloste emoties worden blokkades die het immuunsysteem verzwakken. En zo wordt je ziek.

Ben je ziek, dan is het verstandig een specialist te raadplegen. Dit wil echter niet zeggen dat je hier volledig van afhankelijk bent.

Zelfhelend vermogen van het lichaam
Volgens Deepak Chopra is je lichaam zich van elke gedachte bewust. Iedere cel is op de hoogte van je diepste overtuigingen. Alle emoties worden in het lichaam opgeslagen. Daar heb je meestal geen idee van, totdat de hoofdpijn zich aandient, de aderen zijn dichtgeslibd, het tandvlees begint te bloeden of een ontsteking je parten speelt. Vaak besef je niet eens dat je helemaal niet zo gelukkig bent als dat je denkt te zijn en heb je geen idee dat er ergens verborgen woede of verdriet zit. Misschien heb je teveel over je heen laten lopen, of wellicht heb jij je zo aangepast dat het niet meer rijmt met je levensdoel. Ziekte spoort je aan om te veranderen. Medicijnen kunnen pijn verlichten, maar pakken de oorzaak niet aan. Dat moet jezelf doen.  

lichaam in balans

Je lichaam is dus slimmer dan je denkt. Heb je een wondje, dan geneest het lichaam dat. Ben je verkouden dan gaat je lichaam het gevecht met het virus aan en zorgt dat je beter wordt. Het zelfhelend vermogen van het lichaam kan dan ook als metafoor gezien worden voor een innerlijke kracht die probeert lichaam en geest zo gezond mogelijk te houden.

Elke ervaring blijft net zolang in het systeem, totdat het van de harde schijf wordt gewist. Dat betekent dat je invloed kunt uitoefenen. Dat wil ook zeggen dat je mag rouwen, huilen en boos mag zijn als dat nodig is. Genezen is het toelaten van verdriet om vervolgens op de deleteknop te drukken. Soms moet je graven en speuren naar het begin. Waar komt dit vandaan? Het lichaam is neutraal. Het kan niet worden gemanipuleerd om iets anders uit te drukken dan wat jij innerlijk gelooft. Het kan je lichaam ook niet schelen wat je denkt of voelt. Het is net als een computer. Zodra je andere instructies invoert, wijzigt het programma vanzelf. Het is aan jou om meer vreugde, liefde en gezondheid in je leven te brengen. Het zelfgenezend vermogen is een wonderlijk werkend mechanisme. Zodra je de saboterende denkwijze ontdekt en oplost, begint er een nieuwe episode. Werkt het echt zo simpel? Ja, echt waar! Ik heb het zelf ervaren.

Niet geloven, gewoon doen
MIR methode
Maar hoe begin je met het activeren van het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam? De MIR-methode kan je hierbij helpen. Dit staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. Deze methode is ontwikkeld door Mireille Mettes en bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten en die er zelf graag wat aan willen doen. Door aanraking van de huid, kom je in staat van ontspanning. Vanuit die ontspanning is het mogelijk je lichaam commando’s te geven. Het is niet nodig dat je hierin ‘gelooft’. De natuurwetten waarvan de MIR-methode gebruik maakt werken bij iedereen. Het verschilt echter wel per persoon in hoeverre je er wat van merkt. De methode kost weinig tijd en is makkelijk uit te voeren in je eigen leefomgeving. Het enige wat je nodig hebt is een portie doorzettingsvermogen om dit minimaal 4 weken vol te houden. Maar met een investering van slechts 3 minuten per dag moet dit haalbaar zijn!

Het zelfgenezend vermogen kan ongunstig beïnvloed worden door allerlei vormen van lichamelijke en emotionele stress, slechte voeding, (psycho)trauma, meerdere ziekten tegelijk of zware ziekte. Nu heb je niet direct invloed op alle factoren maar wel op bijvoorbeeld voeding. Wees lief voor je lijf en zorg dat je jezelf voedt met hetgeen dat goed is voor je lichaam. Dat maakt het helen makkelijker.

De 9 stappen van de MIR-methode:
Stap 1. Zuurgraad optimaliseren
Stap 2. Detox alle toxische belasting
Stap 3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen
Stap 4. Meridianen zuiveren
Stap 5. Alle tekorten aanvullen
Stap 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen
Stap 7. Basisbehoeften aanvullen
Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren
Stap 9. Missie verduidelijken

Wat gebeurt er in je lichaam per stap?
Stap 1. Zuurgraad optimaliseren
Als eerste geef je je lichaam de opdracht om de zuurgraad (PH-waarde) te optimaliseren. Verschillende delen van je lichaam hebben een zuurgraad die heel nauw luistert. Als die zuurgraad niet optimaal is, verlopen veel chemische processen niet zoals ze zouden moeten. Het is dan bijvoorbeeld heel moeilijk voor je lichaam om toxische stoffen af te voeren.

Stap 2. Detox alle toxische belastingen
Wanneer je je lichaam opdracht geeft om alle toxische stoffen af te voeren, maak je je lichaam helemaal schoon van allerlei ballast (zware metalen, pesticiden, medicijnresten, straling, vaccinaties etc.) die veel chemische processen verstoort.

Stap 3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen
Hiermee koppel je jezelf volledig los van je ouders en alle mannen en alle vrouwen waar je mogelijk nog emotioneel aan ‘vast’ zit. Alles wat niet van jou is, maar van hen, laat je los. Hun verwachtingen, schuldgevoelens, manipulatie, schuldgevoelens die jij hebt, de spijt de dingen die nooit vervuld zijn en die je nog altijd, onbewust, van ze probeert te krijgen, etc.. Dit zorgt ervoor dat je volledig jezelf kunt zijn. Je zet jezelf weer helemaal op eigen benen.

Stap 4. Meridianen zuiveren
Wanneer je al je meridianen (energiebanen) opdracht geeft om zich schoon te maken van blokkades en emoties, kunnen ze weer vrijuit stromen en zorgen voor een goede energiehuishouding.

Stap 5. Alle tekorten aanvullen
Het is belangrijk dat je lichaam alle tekorten aanvult die nodig zijn voor herstel. Dat kunnen vitamines zijn, mineralen, enzymen, hormonen, immuunglobulines, anti-oxidanten, bloedeiwitten etc. Het lichaam kan dat wanneer het de opdracht daartoe krijgt.

Stap 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen
Door het te benoemen weet je onbewuste dat alle organen van het hormoonstelsel (het grootste ‘regelsysteem’ van het lichaam) in samenhang met elkaar het evenwicht weer moeten herstellen. Doordat je bij voorgaande stappen de zuurgraad optimaliseert, de toxische belasting afvoert en alle onnodige emoties weg haalt, krijgt het hormoonstelsel ook de KANS om het evenwicht terug te vinden. Deze stap kan een mega-operatie voor het lichaam zijn, waardoor mensen moe worden wanneer ze beginnen met de MIR-Methode en slaap nodig hebben.

Stap 7. Basisbehoeften aanvullen
Na de voorgaande stappen heeft je onbewuste behoefte aan vervulling. Het blijven najagen van basisbehoeftes die nooit vervuld zijn, kan enorme onrust geven. Door het onbewuste de opdracht te geven om alle basisbehoeften aan te vullen, ontstaat er een hele diepe innerlijke rust en groeit je zelfvertrouwen en de liefde voor jezelf.

Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren
Je chakra’s en aura zijn heel belangrijk als het gaat om energie-uitwisseling tussen jou en anderen, maar ook om je eigen energetische gezondheid op peil te houden. Veel mensen krijgen teveel prikkels binnen en pikken de negatieve energie van anderen op. Voor diegenen is het heel handig om de chakra’s en aura beter af te stellen. Het lichaam kan dat. Goed afgestelde chakra’s en een optimaal aura zijn erg bevorderlijk voor je gezondheid.

Stap 9. Missie verduidelijken
Na het stimuleren van de gezondheid van je lichaam is het van belang om al je energie en daden te richten op datgene wat voor jou het meest essentieel is in je leven: je levenspad. Het zorgt ervoor dat alles in jou zich gaat richten naar wat voor jou het belangrijkste is in je leven. Diep van binnen weet je dat al lang, maar door alle ballast die erover heen ligt, is het soms moeilijk te vinden.

Hoe behandel je jezelf?
Aai liefkozend met rondjes op je hand, terwijl je de zin van de stap hardop zegt. Je zegt elke stap 3 keer achter elkaar in combinatie met het aaien, daarna ga je door naar de volgende stap. Als je het gevoel hebt dat de zin nog langer uitgesproken moet worden, dan kun je dat gewoon doen. Je kunt over de buitenkant van je hand aaien, maar ook aan de binnenkant. Als het beter voelt om bv. over je wang te aaien, dan mag dat ook, als het maar huid op huid is.

Vervolgens spreek je elke stap 3x uit. Dus begin met “zuurgraad optimaliseren”, “zuurgraad optimaliseren”, “zuurgraad optimaliseren”. En zo ga je elke stap bij langs. Het kan zijn dat je lichaam reageert door middel van geeuwen, boeren oid. Laat dit gewoon zo zijn. Alle stappen drie keer uitspreken kost je ca. 1,5 minuut. Herhaal deze ronde nog één keer per dag. Dit hoeft niet achter elkaar maar mag ook op een ander moment zijn. Ik doe het zelf ’s ochtends als ik wakker word en vlak voor ik naar bed ga.

Ben je gevoelig, begin dan 1x per dag met alleen stap 5 (tekorten aanvullen) en 7 (basisbehoeften aanvullen). Je zorgt dan dat het lichaam eerst z’n reserves aanvult voor je het aan het werk zet. Het kan zijn dat je anders in een achtbaan belandt (ik spreek uit ervaring). Doe dit ca. 2 weken. Heb je dan het gevoel dat je wat meer aan kunt dan kun je stap 1 t/m 9 volgen. De onderdelen van de MIR zijn aan elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Behandel jezelf dus met of stap 5 en 7 OF allemaal. Rek het niet uit z’n verband.

Je hoeft de negen stappen niet perse hardop te zeggen. Dat kun je ook in je hoofd doen. Het is echter wel krachtiger om het hardop te doen, omdat het dan ook via het gehoor wordt teruggevoerd naar het onbewuste. Dus probeer het zoveel mogelijk hardop te zeggen.

 

En de resultaten?
Dat verschilt per persoon. Je klachten kunnen  verergeren in eerste instantie. De één voelt zich moe, de ander wordt wat grieperig of krijgt huiduitslag. Soms kunnen ook emoties bovenkomen waarvan je niet meer wist dat je daar last van had. Schrik hier niet van. Het zijn allemaal tekenen dat je lichaam aan de slag is! Positief dus! Geef je lichaam de rust en ruimte die het vraagt en zorg dat het z’n werk kan doen. Toch te zwaar? Ga dan terug naar stap 5 en 7.

Je zou per dag kort kunnen opschrijven wat je ervaart. Hoe voel je je? Waar denk je over na? Merk je vooruitgang of juist niet? Door hier over na te denken en het op te schrijven wordt je bewust van de veranderingen in je lijf.

Afhankelijk van je behoefte zet je de MIR-methode door of verminder je de frequentie. Ik stop er nooit volledig mee. Je kunt het ook onderhouden door bv. één keer per week de stappen te volgen.

Goed om te weten
Heb je een kinderwens? Dan kan de MIR-methode helpen om je lichaam (en je hormoonstelsel) in balans te krijgen.

Ben je al in verwachting? Voor een kindje is het ook fijn als de moeder werkt aan opschoning en en balans van het lichaam. Pas de eerste weken wel op, zie meer informatie op de website.

kinder MIR

Je kunt het ook toepassen op anderen, op afstand of dichtbij. Dit geldt ook voor baby’s, kinderen en dieren. Voor kinderen is er een aparte methode, door middel van het dansje zet je dan het lichaam aan het werk.

Ook bij verslavingen kan deze methode verlichting bieden. Hiervoor dien je de stappen iets aan te passen.

Zie voor alle  informatie de website van de MIR-methodehttp://www.mirmethode.nl
Hier vind je meer informatiefilmpjes, het antwoord op vrijwel al je vragen en wat je vooral wel en vooral niet moet doen. Behoefte aan een coach? Ook die vind je hier.

2 thoughts on “De MIR-methode: zelfheling in een handomdraai

  1. Wel belangrijk om te vermelden dat je eerst 3x ‘vader loskoppelen’ zegt en daarna pas ‘moeder loskoppelen.’ Nu lijkt het net of je ze samen achter elkaar dient te zeggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s