Aspergetaartje met parmaham en basilicum

De asperges zijn er weer! Heerlijke groenten die maar tijdelijk vers beschikbaar zijn in het jaar. En dus moet je je slag slaan als het aspergetijd is! Dit is een heerlijk taartje voor bij de lunch, brunch of borrel. Gegarandeerd succes!

ingredientenWat heb je nodig (voor 4 hapjes):

  • 250 gram witte asperges
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • een bekertje crème fraîche
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram parmaham
  • een paar blaadjes basilicum
  • wat drupjes olijfolie
  • peper en zout

Hoe te bereiden?
Schil de asperges, verwijder het houten kontje en kook ze in water in ca. 15 minuten gaar. Laat ze daarna goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bladerdeeg ontdooien.
Leg de bladerdeeg in een vierkant tegen elkaar en zorg dat de plakjes iets met elkaar overlappen. Druk de naden goed aan en vouw de rand ca. 1 cm om.
Meng in een grote kom de crème fraîche met de Parmezaanse kaas en voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrijk de bladerdeeg met het kaasmengsel en laat de omgevouwen rand vrij. Leg de asperges hierop. Bak de taart in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de ham en basilicum erover en besprenkel met wat olijfolie.

Eet smakelijk!

 

aspergetaartje - asperges schillen   aspergetaartje - bladerdeeg verdelen aspergetaartje - parmezaanse kaas en creme fraiche mengen  aspergetaartje - bladerdeeg vullen met kaas en asperges

aspergetaart met parmaham en basilicum

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

One thought on “Aspergetaartje met parmaham en basilicum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s