Bananenbrood versie 2.0

En zoals ook het recept voor crackers kritisch onder de loep is genomen (zie blog crackers 2.0: nu nog lekkerder!) werd het ook tijd om het recept voor bananenbrood te verfijnen. De eerste post zorgt voor vrijwel dagelijks veel hits, het is hét best bekeken recept op m’n website het afgelopen jaar! Logisch ook want het is super lekker. 😀

bananenbroodWaarom het eigenlijk ‘brood’ heet was me een half jaar geleden en is me nu nogsteeds onduidelijk. Het ‘brood’ smaakt namelijk helemaal niet naar brood. Sterker nog: het bevat totaal andere ingrediënten dan brood en de structuur komt ook totaal niet overeen. Bananenbrood smaakt meer naar bananencake, luchtig en zoet. Waarom dan toch die naam? Daar kan ik tot op heden nog niet achter komen. Ik hou het er maar op dat bananencake een stuk minder sexy klinkt dan bananenbrood (in het Engels: bananabread vs. bananacake). Die B’s allitereren zo lekker….

Anyway… dit recept zorgt voor een wat smeuïger brood (we blijven gewoon over brood praten) dan de vorige en bevat meer oosterse kruiden als kardemom en gember. Lekker verwarmend voor in de winter. 

 

 

Wat heb je nodig (voor 10-12 stukken):

  • 1 banaan
  • 120 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosolie
  • 35 gram ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 1/5 tl gember
  • 1/5 tl kaneel
  • 1/5 tl kardemom
  • 1/5 tl zuiveringszout
  • 1 tl appelazijn

Hoe maak je het bananenbrood:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten met elkaar met uitzondering van het zuiveringszout en de appelazijn. Voeg deze laatste twee als laatste toe aan het mengsel. Giet alles in een bakblik en zet deze ca. 45 minuten in de oven.

Tip: Ik had een klein inschattingsfoutje gemaakt door het beslag in een ovenblik te gieten die te breed was. Je kunt een blik nemen dat wat hoger is (bv. een cakeblik) zodat je er mooie plakken vanaf kunt snijden.

bananenbrood

Advertenties

6 thoughts on “Bananenbrood versie 2.0

  1. Pingback: Genomineerd voor een Liebster Award! | Guusje Gezond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s