Frittata met courgette en zoete aardappel

Geen zin om lang in de keuken te staan tijdens deze drukke dagen? Maar wel zin in een verantwoorde en lekkere lunch? Dan is de frittata dé oplossing!

Het gerecht komt van oorsprong uit Italië en is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van hetgeen dat over is van de vorige dag. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw gerecht kon veroorloven. (Bron: Wikipedia)

fritatta

Deze frittata is snel gemaakt met courgette, zoete aardappel, eieren en kruiden, vult goed en zit boordevol vitaminen! 

Wat heb je nodig:

  • 2 eieren
  • een halve zoete aardappel
  • een kwart courgette
  • kruiden (ik heb peterselie en zout gebruikt)

Hoe te bereiden:
Schaaf de zoete aardappel en de courgette. Doe dit in een beslagkom, breek er de eieren boven, voeg de kruiden toe en roer het geheel goed door. En dan in de pan dubbelzijdig bakken tot de frittata een lekker goudgelig knapperig korstje heeft! Is dat snel of is dat snel? 😉

fritattafritatta

Advertenties

6 thoughts on “Frittata met courgette en zoete aardappel

  1. Ziet er goed uit ! Vaak kost het niet zo veel tijd om iets lekkers/bijzonders te maken ! Nu in de oven: eend, met aardappeltjes, champignons, en worteltjes, uien. Het vet van de eend druipt op de aardappels. Maar : de oven doet eigenlijk het werk !
    (trouwens het klinkt wel zielig: ‘het vet van de eend druipt….’)
    Uiteraard hoeft het geen eend te zijn, het kan natuurlijk ook met een doodnormale kip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s