Ovenschotel met zalm, venkel en wortel

Zalm en venkel uit de oven

Dit is zo’n recept die je ooit eens hebt uitgescheurd uit een magazine en die op de grote stapel is beland. Ik heb de map met alle recepten er laatst eens bijgepakt en er een paar geprobeerd. Dit is een aanrader, met een extra finishing touch een extra lekker gerecht. Paleo proof! 

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

  • 2 venkelknollen
  • 2 wortelen
  • 2 zalmfilets
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • Wat dille
  • Nootmuskaat

Hoe maak je deze schotel?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met wat olie. Snijd de korte stelen van de venkelknollen en verwijder de harde kern aan de onderkant van de knol. Snijd de bollen in plakken. Snijd ook de wortelen in plakjes. Kook de groenten 10 minuten en giet ze af.

Snipper de ui. Stamp de wortelen samen met de ui tot een puree. Bedek de ovenschaal met de venkel en puree. Bestrooi met wat nootmuskaat. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Na een half uurtje haal je de schaal uit de oven, leg je de zalm bovenop de groenten en verdeel je wat citroenrasp over de schotel. Zet het gerecht terug in de oven en laat het nog zo’n 15 minuten garen. Tot slot strooi je de dille over de vis.

Zalm en venkel uit de oven

Advertenties

2 thoughts on “Ovenschotel met zalm, venkel en wortel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s