Een dagje Amsterdam

Afgelopen zaterdag stond in het teken van een dagje Amsterdam. Altijd een heel avontuur voor iemand die voorbij Amersfoort woont. 🙂 Een gezellige dag met collega’s, dat stond op de planning. Reisleidster (zonder vlaggetje) was onze
oud-collega die de stad op haar duimpje kent.
Uiteraard is het ‘not done’ om als in je eigen land een knalrode fiets te huren (die voor échte toeristen) en dus gingen wij sjiek op een zwarte fiets. Nadat we de toeristenstroom tussen CS en de Dam hadden ontweken durfden we ook wat meer om ons heen te kijken. Na een klein stukje fietsen kwamen we al snel aan op de Noordermarkt en stalden we onze fietsen (met onze dubbele sloten). Zo! Eerst is het tijd voor verse muntthee en een stuk appeltaart.

We zaten in het herfstzonnetje bij Winkel 43, gevestigd in een authentiek Amsterdams hoekpand. Die appeltaart ging er zeker goed in, aanrader mocht je er ooit komen!

Appeltaart bij Winkel 43
Daarna liepen we over de Noordermarkt, ik keek m’n ogen uit! Heerlijke geuren, veel kleuren en bijzondere mensen: dat is de Noordermarkt samengevat. Van sushi tot verse pasta’s, van kruiden tot noten en zaden. Kleurrijke groenten en zelfgemaakte quiches en hartige muffins. Ik was in m’n element! Helemaal toen ik de eerste BN-er spotte (ik zei toch… voorbij Amersfoort ;)). Al werd me ook snel duidelijk gemaakt dat ook het herkennen van… ‘not done’ is.noordermarkt

We vervolgden onze tour door de Negen Straatjes, de PC Hooftstraat en het Museumplein voor een korte stop bij het café van het Concertgebouw. Daar troffen we een andere oud-collega die daar aan het werk was. Suprise! Eenmaal weer op krachten gekomen stapten we weer op onze fiets en reden we richting Albert Cuijp. Te druk om te fietsen en te druk om rond te slenteren dus we fietsten gezellig door richting ons lunch adresje.

bij OdetteBij Buffet van Odette aan de Prinsengracht konden we lekker uitpuffen. Bruggetje op en bruggetje af vergt nogal wat van je beenspieren én remtechnieken. We namen allemaal een smakelijke pompoensoep met brood en de allerlekkerste humus die ik ooit heb gehad (vergeten recept te vragen!). We kletsten wat af en… ja hoor …
4 hele bekende BN-ers! Inmiddels steeds gewend aan het ‘gedragen’ want heel veel dingen zijn schijnbaar ‘not done’ in onze hoofdstad hield ik m’n hoofd koel. En dat was best knap want in deze tent was het tropisch qua temperatuur!

Toetje

In de Leidsestraat genoten we van ons toetje: yoghurt ijs met toppings. Onze tour zou natuurlijk niet voldaan zijn zonder een bezoek aan de Wallen maar het was hier zo ontzettend druk dat we maar door zijn gefietst naar CS. Tijd om de fiets in te leveren en weer terug te gaan naar de groene en vooral rustige Veluwe.

Was gezellig dames, moeten we vaker doen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s