Mijn verantwoorde 30e verjaardag

20130913-100708.jpgOké, tijd om er aan toe te geven! Ik ben 30! Het viel reuze mee, al zeg ik het zelf. Sterker nog: ik heb het leukste verjaardagsfeestje in jaren gehad! 😀

Dit kwam natuuuuuuuurlijk ook door alle lekkere (grotendeels volledig verantwoorde) snacks die ik allemaal zelf had gemaakt. Twee weken van tevoren ben ik al begonnen door de recepten te testen. Je kunt het natuurlijk niet op het moment suprême aan laten komen. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, en zo is het! De planning is gemaakt en in het weekend en de avonden voor m’n verjaardag stond koken en bakken op het program. Voor zover dat kon met de producten natuurlijk.

En voor ik mensen voor het hoofd stoot… 😉 Uiteraard was het ook zo geslaagd door de mooie kado’s die ik gekregen heb! Zoals maar liefst 3x het kookboek van Amber Alberda en een staafmixer van Jamie Oliver! Beide zal ik vaak gaan gebruiken!

20130913-100651.jpg20130913-102213.jpg

Allright, wat stond er qua eten op de planning?

  • Toastjes
  • Voor op de toastjes: tonijn, pesto, humus, tzatziki
  • Hartige cupcakes
  • Tomaatjes, komkommer, metworst en druiven
  • Mango limoen- en chocoladetaart
  • Gevulde champignons, kipsateetjes en gehaktballetjes (warm)

20130912-222915.jpg

Ziet er mooi uit maar jullie willen natuurlijk ook weten hoe je het maakt. Ik zal de recepten hieronder beschrijven.

Hartige cupcakes
Deze wilde ik eigen paleo proof maken maar dit kwam niet door de test. De cupcake was te plakkerig en klef. Net lekker. Dus ik heb een ander recept gebruikt voor het basisbeslag.

Wat heb je nodig voor ca. 30 kleine cupcakes?

  • 200 g boter
  • 3 eieren
  • 200 g patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 3/4 dl melk
  • snufje zout

Als je alle ingrediënten van het basisbeslag hebt gemixt dan kun je bezig met de vulling. Ik had de volgende: geitenkaas/honing, Italiaans, brie/cashewnoten, banaan en ham/ui. De ingrediënten voeg je naar wens toe aan het beslag. Vul de vormpjes met het beslag en zet ze ca. 25 minuten in de oven op 200 graden.

Tonijnsalade
Mix tonijn met een lepeltje mayonaise en rode ui. Bestrooi tot slot met wat zwarte peper.

Pesto
Mix een bosje basilicum met een zakje parmezaanse kaas en een bakje pijnboompitten en een paar tenen knoflook naar smaak. Voeg olijfolie extra vierge toe en maak de pesto zo dik als je prettig vindt. Je kunt een klein beetje zout toevoegen om de andere smaken meer naar voren te laten komen.

Toastjes
Deze toastjes kun je helemaal naar wens maken. Ik heb gekozen voor de Italiaanse variant, gewoon omdat er dan lekker veel smaak aan zit.

Wat heb je nodig voor ca. 30 toastjes:

  • 25 g gebroken lijnzaad
  • 125 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl kurkuma
  • zwarte peper
  • Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, peterselie, tijm)

Verwarm de oven op 175 graden. Mix alle ingrediënten in een kom en kneed er deeg van. Leg het deeg op een vel bakpapier. Dek deze af met nog een rol bakpapier en rol het deeg uit met een deegroller. Rol ze zo dun mogelijk. Snijd het deeg met een mes in de gewenste afmetingen. Bak de crackers in ca. 15 minuten knapperig. Draai ze eventueel nog even om en bak ze 2 minuten. Goed laten afkoelen en daarna bewaren in een luchtdichte doos.

Chocoladetaart met walnoten

De ingrediënten zijn:

  • 200 g pure chocolade
  • 150 ml water
  • 1 el cacaopoeder
  • 125 g boter
  • 50 g walnoten
  • 170 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g melkchocolade

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm (20 cm) in met wat boter. Smelt de boter, 100 gram pure chocolade, water, suiker en cacao smelten in een pan op het vuur. Zodra het mengsel egaal is geworden giet je het in een beslagkom en laat je het een uurtje afkoelen in de koelkast.
Klop de vanille extract en het ei door het afgekoelde beslag. Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en mix alles tot een glad mengsel. Tot slot voeg je de walnoten toe en giet je alles in de springvorm. Zet de chocoladetaart 50 minuten in de oven. De taart is gaar als je een prikker erin steekt en deze er weer schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen.
Het glazuur maak je door de overige pure chocolade (100 gram) en melkchocolade te smelten in een pannetje. Smeer daarna de gesmolten chocola over de boven- en zijkant van de taart. Laat deze afkoelen tot de chocola is gestold.

Mango lime taart

Wat heb je nodig?

  • 150 g amandelen
  • 150 g dadels
  • zout
  • 150 g cashewnoten
  • 80 ml ahornsiroop
  • 100 ml kokosolie
  • 1 limoen
  • 1 vanillestokje
  • 1 mango

Laat de cashewnoten en 50 gram amandelen een nachtje wellen in water.
Hak de amandelen in een keukenmachine en voeg de ontpitte dadels toe samen met een snufje zout. Bedek de springvorm met het mengsel en druk het goed aan.
Spoel de cashewnoten en amandelen af en hak ze fijn in de keukenmachine. Voeg de ahornsiroop, kokosolie, limoensap, vanille en mango toe en mix alles tot een glad geheel. Giet het beslag op het amandel/dadel mengsel en zet de taart in de vriezer om op te stijven.

Advertenties

2 thoughts on “Mijn verantwoorde 30e verjaardag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s