Courgettebrood

Op veler verzoek… 😀
Ik kwam dit recept laatst tegen op een website. Het ziet er heerlijk uit en het klinkt ook goed. Ondanks dat het niet volledig Paleo is wilde ik het toch proberen. Het eindresultaat is niet verkeerd maar er moet nog aan gesleuteld worden…

Ingrediënten:

  • 120 g amandelmeel
  • halve courgette
  • 2 eieren
  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml kokosolie
  • 35 g mascarpone
  • 25 g gebroken lijnzaad
  • een beetje zout en peper
  • 1/4 groentebouillonblokje
  • 1/4 tl bakpoeder

20130824-134734.jpg

Hoe te maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de courgette met de eieren, ui, knoflook, mascarpone en de olie in de blender. Meng de overige droge ingrediënten in een andere kom en meng daar de courgettemix doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm en bestrooi deze met zonnebloempitten. Zet het deeg ca. 60 minuten in de oven.

Ik ben erg benieuwd wat jouw mening is! Het brood ziet er prachtig uit maar het ontbreekt ergens nog aan smaak en het is te ‘nat’ naar mijn mening.
Wat vind jij en welke aanpassingen zou jij doen?

20130824-134740.jpg

Advertenties

One thought on “Courgettebrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s