Barbecueën, maar dan anders

Barbecueën: ik kan er in de zomer geen genoeg van krijgen! Als het weer het ook maar toelaat dan gaat de barbecue of de bakplaat aan. Lekker in de buitenlucht, genieten van de tuin en lekker smullen! Een hamburger, worstje of speklapje is op z’n tijd natuurlijk lekker. Maar dit wordt elke dag wel heel erg saai (en is bovendien ook niet heel erg goed voor je). Varieer eens wat meer op de barbecue! Zo kun je heerlijk groenten bakken en vlees afwisselen met vis. Wij kregen laatst familie op bezoek en wilden anders dan anders barbecueën. We besloten er een ‘tapas’thema aan te geven en eens te variëren met kleinere hapjes: vis, vlees en groente. Het resultaat zie je hier…
20130730-105734.jpg

Op de foto:

  • Spiesjes met witte en kastanje champignons
  • Zoete puntpaprika gevuld met geitenkaas en walnoten
  • Gehaktballetjes met tomatensaus (niet op de foto)
  • Kipsateetjes
  • Gamba’s met knoflook en rode peper
  • Groentensalsa van courgette, rode ui, cherry tomaatjes en aubergine

Wat de foto niet gered heeft :D:

  • Portobello’s gevuld met geitenkaas, pijnboompitjes en tijm
  • Linzensalade met tomaat, avocado en mais

Kortom: ook op de barbecue kun je afwisselen en genieten van voldoende lekkers behalve vlees!

Wat is jouw favoriete barbecue recept?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s