Zomerse soep met kip, prei en venkel

Soms is er niets lekkerder dan een heerlijke soep! Het warmt je op maar is ook op warme dagen lekker, is licht verteerbaar en is makkelijk te maken. Deze soep heb ik zondag voor het eerst gemaakt en gezien het succes ervan wil ik jullie het recept niet onthouden!

Ingrediënten (voor 1,5 liter soep):

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Prei
  • 2 Venkel
  • Gerookte kip
  • Handjevol pompoenpitten
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1,5 liter water

Hoe maak je de soep?
Snij de ui en knoflook in stukken en bak deze in wat olie in een soeppan. De prei en venkel kun je ook in stukken snijden en bij de knoflook en ui voegen als de ui glazig is. Dit laat je ca. 3 minuten op hoog vuur bakken. Voeg het water toe met de bouillonblokjes. Dit laat je 20 minuten koken. Vervolgens pureer je de soep in een blender of met de staafmixer. Schenk de soep in en garneer met wat pompoenpitten en de gerookte kip.

20130728-214723.jpgEet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s