Blueberry muffins

20130529-212353.jpgBlueberry muffins: in Amerika zijn ze er dol op! En dus was ik benieuwd of ze nou echt zo lekker zijn! Zonder suiker (de poedersuiker is voor de sier ;)) en zonder witmeel. Gemaakt op de meest verantwoorde manier maar mét smaak! 

Ingrediënten (voor 8 kleintjes):

  • 250 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 120 ml kokosmelk
  • 100 gram blauwe bessen (vers)
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel zuiveringszout

Hoe te bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de ahornsiroop, kokosmelk, het merg uit het vanillestokje en de zuiveringszout met elkaar in een beslagkom. Meng de amandelmeel daar rustig doorheen zodat je geen klontjes krijgt. Tot slot voeg je de blauwe bessen toe en roer je alles voorzichtig door elkaar. Vul de muffinvormpjes met beslag en bak ze ca. 25 minuten in de oven.

20130713-144908.jpg

Tip: Gebruik geen diepgevroren blauwe bessen. Deze bevatten teveel vocht als ze ontdooien en dit komt de smaak en kleur van de muffins niet geheel ten goede.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 thoughts on “Blueberry muffins

  1. Ik heb ze gemaakt, ze smaken heerlijk maar het was een hele dikke brij, ik kon de bessen er niet makkelijk doorgeroerd krijgen, en de bovenkant ook echt niet zo glad krijgen als op jouw foto, toch iets meer kokosmelk gebruiken dan ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s