Zelf gevangen zalmforel met dikke frieten

Manlief vind het nog wel eens leuk om te gaan vissen. Zoals dames gaan shoppen, gaat hij dan “vissen met de mannen”. Op zalmforel. Aan een vijver in de buurt. Op mooie dagen zitten dan tientallen mannen (en een enkele vrouw die verplicht mee moest ;)) op een rijtje te staren naar hun hengel. Wachten tot ze beet hebben… Ik ben wel eens mee geweest en je kijkt je ogen uit. Beetje mensen kijken, in de zon zitten, tijdschriftje mee en de mannen aanmoedigen, dat is dan meestal de taak die ik heb. Het fanatiek meevissen? Mij niet gezien.. Soms wel even heel stoer een hengel vasthouden hoor, dat wel, gewoon voor het gevoel. Maar zodra er ook maar iets beweegt spring ik opzij en zet ik mijn keel open. Maar ach.. daar ben ik toch ook een vrouw voor? 😀

Anyway.. laatst stond er ook een middagje vissen gepland en was de vangst maar liefst 2 hele zalmforellen. En dus gaan ze de oven in, dit keer met zelfgemaakte dikke frieten.

Hoe maak je zalmforel klaar?
De buik van de vis (ingewanden worden er bij de visvijver al uitgehaald) wordt gevuld met citroenmelisse, knoflook, olie, bieslook, peper en zout en dan gaat de hele vis 20-30 minuten (afhankelijk van de grootte) in de oven op 180 graden. 20130706-145154.jpg

En de frieten?
De aardappels (inclusief schil) werden eigenhandig door de ‘nicer dicer‘ (zo’n tell sell achtig apparaat) gehaald en tot partjes gesneden. Even droogdeppen en bestrooien met zout, kurkuma en zonnebloemolie. Deze gaan mee de oven en en het resultaat is een portie overheerlijke dikke frieten.

20130706-145205.jpg

Advertenties

5 thoughts on “Zelf gevangen zalmforel met dikke frieten

  1. Hopelijk is de zalmforel biologisch gekweekt in die vijver, anders is die gekleurd met synthetische stoffen. Zalmforel bestaat nl. helemaal niet, maar is de plofkip onder de vis. Hij is eigenlijk een gewone forel, maar wordt groter opgekweekt en gekleurd (zodat er meer geld voor gevraagd kan worden, omdat hij op een zalm lijkt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s