Voor de zomerse avonden: wraptaart met kip

Yes! Eindelijk lijkt het alsof de zomer z’n intrede heeft gedaan. Het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt! Ik merk altijd dat ik op zulke dagen minder zin heb in zwaar eten en maak dan juist ook licht verteerbare gerechten. Dit gerecht is een echte aanrader: mooi voor het oog en heel erg smakelijk.

20130622-142126.jpg

Ingrediënten:

  • 4 tortilla’s van maismeel gemaakt (zie mijn eerdere recept)
  • kipfilet
  • lente ui
  • creme fraiche
  • geraspte kaas
  • ijsbergsla
  • komkommer
  • tomaat
  • avocado
  • diverse tuinkruiden

20130622-142117.jpg

Hoe maak je deze lekkere wraps?
Verwarm de oven op 180 graden. Bak de kip in stukjes in de pan in een beetje olie. Gebruik een spingvorm (of iets met dezelfde afmetingen) om de ‘taart’ op te bouwen. Begin met de eerste tortilla. Deze besmeer je met een laagje creme fraiche. Verdeel 1/3 van de kipfilet en de bosui over de creme fraiche. Bedek met de tweede tortilla. Deze versier je ook met creme fraiche, kipfilet en bosui.  Hetzelfde doe je met de derde tortilla. Dek af met de vierde tortilla. Deze besmeer je met een laagje creme fraiche én geraspte kaas. Het geheel zet je 15 minuten in de oven. Als je deze eruit haalt bestrooi je de ‘taart’ met de sla, tomaat, komkommer, tuinkruiden en avocado.

Eet smakelijk!

20130622-142133.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s