Wraps van maïsmeel

We kennen allemaal de gefabriceerde wraps uit de supermarkt wel. Die kleurloze kleffe dingen die alleen een bite krijgen als je ze te lang (per ongeluk) verwarmd in de magnetron.

Een paar weken geleden kwam een vriendin van me -net terug uit Mexicoooo- met een geniaal recept: maistortilla’s! Zoals de Mexicanen hun tortilla’s, wraps, taquitos ,of hoe ze daar dan ook mogen heten, eten: van maïsmeel! De enige maismeel die zij hier in Nederland kon vinden had een gele kleur. Op zich best logisch zou je denken al zij het zo dat maïsmeel in Mexico ook een groene kleur kan hebben… We stellen daar nog even een onderzoekje naar in, voor nu doen we het met de vertrouwde gele kleur maismeel.

Na een avondje uitproberen, testen en smullen werden de wraps van maïsmeel goedgekeurd! Ze hebben een smaak die ik niet zo goed thuis kon brengen, heel lekker, het versterkt de smaken van de overige ingrediënten. Bijzonder! 

20130606-193646.jpgDeze week zag ik in de winkel maïsmeel liggen en moest meteen aan die ene smakelijke avond denken.
2 halen = 1 betalen en dus ging ik met oa. een kilo maïsmeel weer richting huis.

Lunch
Vandaag had ik zo’n momentje dat ik even niet wist wat ik wilde lunchen. Even geen vis of vlees maar gewoon wat groenten. Ei? Nee… ook geen zin in. Weet je wat? Ik maak een maiswrap en die vul ik met wat er nog in huis is!
Beetje maïsmeel, beetje water, even de pan in en -ohja- heeeeeel lang op één kant laten bakken voor je ‘m omdraait. Helaas.. daar kwam ik te laat achter. En dus had ik een wrap in een heleboel stukjes. Geeft niets want het gaat om de smaak tenslotte. Voor de vulling (of eigenlijk nu beleg ;)) heb ik courgette, tomaat, maïs en avocado gebruikt.

Lekker joh! En het leuke is: m’n ogen waren veel te groot voor m’n maag en dus heb ik morgenmiddag nog lekker een portie!

20130606-181728.jpg

Advertenties

8 thoughts on “Wraps van maïsmeel

  1. Hoi Guusje, heb een tijdje terug ook geprobeerd zelf wraps te maken van maismeel, maar op de een of andere manier lukte mij dit niet. Ik kreeg het deeg niet uitgerold. Kun je mij jouw recept geven?
    Groetjes, Meike

  2. Hoi Meike, ik gebruik eventueel meel als water en meng dat goed door elkaar. Dus bv. 200 gram meel en 200 ml water. Op die hoeveelheid voeg ik één ei toe om het te binden. Ik zorg ervoor dat het nog redelijk vloeibaar is zodat ik het zo in de pan kan schenken. Eerder heb ik ook wel eens een deel tussen aluminiumfolie gelegd en toen platgedrukt maar toen kreeg ik het weer moeilijk in de pan. NIet handig, dus vandaar dat ik er nu voor zorg dat het altijd wat vloeibaar is. Succes!

  3. Pingback: Voor de zomerse avonden: wraptaart met kip | Guusje Gezond

  4. Hallo! Ik heb het ook geprobeerd, maar omdat in andere recepten ze altijd bollen maakten dacht ik dat die waterige substantie niet goed was. Ik ga het binnenkort even proberen met de waterige substantie.
    Ik had minder water gebruikt, zodat het wel echt deeg werd, maar ik had dat sowieso niet goed gebakken en dat was vies. Het was nog heel melig en ik had een beetje dikke wraps gemaakt, omdat ze anders uit elkaar braken.
    Zijn jou wraps/tortilla’s hard of zacht?
    Ik gebruik overigens geen ei, want ik ben vegan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s