Betoverend bietensapje

Dit sapje vind ik de lekkerste groentesap die ik tot nu toe heb gemaakt. Dat komt door de bietjes, daar was ik vroeger al dol op! 🙂 Deze sap heeft een pittige maar zoete smaak. Je kunt de smaak naar wens aanpassen door er minder of meer van de ingrediënten aan toe te voegen. 

Ingrediënten (voor zo’n 4 glazen)
2 bietjes
Gember, ca. 4 cm
2 sinaasappelen
200 ml bietensap (water waar de bietjes in gekookt hebben)

Hoe te maken?
Als je verse bietjes hebt was je deze eerst goed en kook je ze daarna 1,5 uur. Daarna snij je de kontjes en het velletje eraf en snij je ze in blokjes. De gember en sinaasappelen schil je ook. Alles gaat bij elkaar in de blender, je voegt wat bietensap toe en mixen maar!

Voordelen van dit sapje:
– Bevat veel kalium, dit zorgt voor een lage bloeddruk
– Het verbetert je krachtsinspanning en uithoudingsvermogen en wordt ook wel ‘natuurlijke doping’ genoemd.
– Bevat een grote hoeveelheid ijzer
– De stof die verantwoordelijk is voor de dieprode kleur van de wortel van de biet, betacyanin, wordt ook geprezen als een een stof die kan helpen bij het voorkomen en bestrijden van kanker
– De vele anti-oxidanten in bietensap helpt veroudering van je cellen (en dus lichaam) tegen te gaan
– Gember staat erom bekend een maagversterkende en spijsverteringsbevorderende werking te hebben.
– Daarnaast verhoogt gember de absorptie van voedingsstoffen in het lichaam.

Eet smakelijk!

20130509-174126.jpg

20130509-174133.jpg

Advertenties

4 thoughts on “Betoverend bietensapje

    • Hoi Mirjam! Mijn blender mixt rauwe bietjes niet zo goed vandaar dat ik ze eerst even kook. Maar als jouw blender het wel aankan dan kun je ze zeker rauw mixen, dan blijven er meer voedingsstoffen bewaard! Dank je voor je reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s