Waarom gezond eten?

In één van mijn eerdere blogs vertelde ik wat gezond eten is: puur, natuurlijk, zonder toevoegingen en vooral heel simpel eten. Wat onze voorouders aten, kun jij ook het beste eten. En die haalden hun vitaminen echt niet uit een pakje. Maar waarom is het zo belangrijk om gezond te eten?

Je hoort en ziet dat steeds meer mensen om je heen zich meer en meer bewust worden van wat ze in hun mond stoppen. Nieuwe diëten schieten als paddenstoelen uit de grond en nog nooit is er zoveel onderzoek gedaan naar onze voeding. Maar waar begin je nu?

Het is belangrijk om in de enorme zee van verschillende meningen over gezondheid jouw eigen waarheid te achterhalen. Ik geloof in puur eten: geen e-nummers, geen moeilijke ingrediënten en dus geen ‘dood’ voedsel. Waarom? Simpel! Je bent wat je eet! Eten gemaakt in een fabriek is veelal kleurloos, vol suikers, zoetstoffen of vet. Je lichaam is een geoliede machine die het beste werkt als je het goed verzorgd en voedt met echte producten. Vitaminen, mineralen, goede vetten en eiwitten en koolhydraten. Uit de natuur en niet gemaakt in een fabriek. Alleen als je deze voedingsstoffen van de juiste kwaliteit binnenkrijgt kan je lichaam ermee aan de slag en kan het je ook wat brengen! Bedenk dat je lichaam is opgebouwd uit héél véél cellen die kleine fabriekjes op zich zijn. Cellen vormen weefsels, weefsels vormen organen, organen vormen orgaanstelsels en orgaanstelsels vormen je lichaam. Die cellen moet je zorgvuldig bevoorraden, daar begint jouw gezondheid.

Dit betekent dat je je bewust zult moeten worden van wat jij dagelijks naar binnenwerkt!

Hoe je dit aanpakt lees je binnenkort!

20130509-194404.jpg

One thought on “Waarom gezond eten?

  1. Pingback: Let food be your medicin: ook bij emoties | Guusje Gezond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s