Vandaag is het Anti Dieet Dag!

Elk jaar staat 6 mei in het teken van internationale Anti Dieet Dag! Hierop wordt stilgestaan bij de gevaren van strenge diëten.

Het Voedingscentrum schrijft als volgt:

“Bekende en populaire diëten doen allemaal wat ze beloven: in korte tijd verlies je veel kilo’s. Maar op lange termijn zorgen ze voor teleurstelling en frustratie.  Afvaldiëten zijn lastig vol te houden. Het gros is te streng, te eenzijdig of onpraktisch. En de kans is groot dat je na een tijdje weer hetzelfde eet en weegt als eerst.  Als een dieet minder dan 1200 kilocalorieën per dag levert, krijg je te weinig voedingsstoffen binnen, zoals vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. “

Pas liever geleidelijk je eetpatroon aan en je zult op de lange termijn hier de vruchten van plukken! Eet puur en natuurlijk, veel groenten, fruit, noten en zaden en wees voorzichtig met het aantal suikers dat je op een dag binnenkrijgt.

Vandaag is dé dag om je levensstijl aan te passen!

Advertenties

One thought on “Vandaag is het Anti Dieet Dag!

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Voor Guusje en vele andere natuurvoedingsdeskundigen ligt er een schone taak om dit bewustzijn te verspreiden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s